Αιγυπτιακή Αστρολογία

Στην αρχαιότητα, οι Αιγύπτιοι ενδιαφέρονταν πολύ για τον εσωτερισμό και, ειδικότερα, για τη διόραση και την αστρολογία. Πριν από χιλιάδες χρόνια συμβουλεύονταν τους χρησμούς για να αποκτήσουν οράματα για το μέλλον και επικαλούνταν τον κατάλληλο θεό για να λύσουν το αντίστοιχο πρόβλημα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η προσωπικότητά τους και η ζωή τους καθορίζονταν από το σημείο-ζώδιο κάτω από το οποίο  γεννήθηκαν και υπερασπίστηκαν την πεποίθηση ότι υπάρχει ένα προκαθορισμένο πεπρωμένο, το οποίο είναι γραμμένο εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με την αστρολογία των αρχαίων Αιγυπτίων, από την ημερομηνία της γέννησής μας δεν θα μάθουμε μόνο ποιος θεός και ποιος πλανήτης μας προστατεύει, αλλά επίσης και ποια είναι η αποστολή μας σ’ αυτό τον κόσμο.

Τα ζώδια της Αιγυπτιακής Αστρολογίας

Bastet (16/1-15/2)

Πλανήτης: Κρόνος

Χρώμα: Μωβ

Η Bastet είναι η θεά της γονιμότητας, του σπιτιού, της χαράς, της γυναικείας ομορφιάς, της αγάπης και της διασκέδασης, καθώς και των γάτων – οπότε, εμφανίζεται ως γάτα ή ως γυναίκα με κεφάλι γάτας. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο είναι έξυπνοι, γενναίοι κι εφευρετικοί. Είναι διακριτικοί, εχέμυθοι κι έχουν καλή υγεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι διπλωμάτες από τη φύση τους. Χαρακτηρίζονται από γρήγορη σκέψη, εκλεπτυσμένο γούστο κι αγάπη για την ελευθερία. Η καταπάτηση της προσωπικής τους ζωής δεν γίνεται για κανένα λόγο αποδεκτή, καθώς δεν ανέχονται από κανένα να τους επιβάλλει τις απόψεις του.

Έχουν μια καλά αναπτυγμένη έκτη αίσθηση και διαθέτουν την ικανότητα της διόρασης, εξ ου και το πάθος τους για το μυστικισμό. Είναι πολύ κοινωνικοί και γι’ αυτό ταιριάζουν με όλους κι επίσης είναι ασυνήθιστα δημιουργικοί. Δίπλα τους θέλουν έναν ισχυρό σύντροφο που θα τους βυθίσει στην άβυσσο του πάθους και θα τους αφήσει κάποια ελευθερία δράσης, εξαιτίας της οποίας μπορεί να προκύψουν διαφορές στη σχέση.

Η αποστολή τους είναι να αλλάξουν τον κόσμο με τις ιδέες, τις εφευρέσεις και τις καινοτομίες τους. Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων τους ωθεί συνεχώς να βοηθούν τους άλλους. Στη διάρκεια της ζωής τους πρέπει να μάθουν να κάνουν υπομονή και να ηρεμούν την επαναστατική τους φύση.

Selket (16/2-15/3)

Πλανήτης: Ποσειδώνας

Χρώμα: Ροζ

Η Selket είναι η κόρη του θεού Ra που τον βοηθά να πολεμήσει τους εχθρούς, καθώς και η προστάτιδα των νεκρών. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο είναι ήρεμοι κι εργατικοί. Δεν σταματούν ποτέ να προσπαθούν για τους στόχους τους.

Χαρακτηρίζονται από φυσική δύναμη κι έχουν μεγάλη ενέργεια. Είναι υπομονετικοί, μεθοδικοί και δύσκολα ξεφεύγουν από το πρόγραμμά τους, γεγονός που τους κάνει κάπως πεισματάρηδες.

Σε μια σχέση δεν βιάζονται και δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους, μέχρι να νιώσουν ασφάλεια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εσωστρεφείς από τη φύση τους, αλλά έχουν καλές λεκτικές ιδιότητες που τους επιτρέπουν να πείθουν τους γύρω τους.

Είναι μυστηριώδεις, συναισθηματικοί, ευγενικοί, ρομαντικοί και αγωνίζονται για την ευτυχία τους, συμπαθούν και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

Η αποστολή τους είναι να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να λειτουργούν χωρίς εγωισμό.

Apopa (16/3-15/4)

Πλανήτης: Άρης

Χρώμα: Κόκκινο

Ο Apop (Apep, Apophis) – ένα τεράστιο φίδι, ο ορκισμένος εχθρός του θεού του ήλιου Ra, η προσωποποίηση του κακού και του σκοταδιού, η αρχέγονη δύναμη που συμβολίζει το χάος. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτή την περίοδο έχουν εξαιρετική στρατηγική, είναι ηγέτες, πολύ καλοί ομιλητές, με την ικανότητα να κινητοποιούν τους άλλους. Είναι έξυπνοι, φτάνουν πάντα στο στόχο τους, σέβονται τους άλλους και λύνουν όλα τα προβλήματα χρησιμοποιώντας την έμφυτη εφευρετικότητά και την πονηριά τους.

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι πολύ φιλόδοξοι. Προσπαθούν να περιορίσουν τον εγωισμό τους και διεκδικούν σημαντικό ρόλο και θέση στη ζωή. Ξέρουν πώς να αγαπούν κι έχουν μεγάλη πίστη. Είναι ευθείς,  αποδέχονται τις προκλήσεις της μοίρας κι αγωνίζονται με ευχαρίστηση. Είναι ανεξάρτητοι, δυναμικοί και συνεχώς ανησυχούν για κάτι.

Η αποστολή τους – να καθοδηγούν τους άλλους και να τους προστατεύουν. Στη διάρκεια της ζωής τους πρέπει να μάθουν να συγκρατούν την παρορμητικότητα, την αλαζονεία και την ανυπομονησία τους.

Ptah (16/4-15/5)

Πλανήτης: Αφροδίτη

Χρώμα: Λευκό

Ο Ptah είναι ο αρχαίος Αιγύπτιος θεός των τεχνιτών και των αρχιτεκτόνων, ο προστάτης της Μέμφιδας.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο είναι ήρεμοι, ζωηροί, νοιάζονται για τους άλλους, αλλά είναι λίγο πεισματάρηδες. Εμπνέουν εμπιστοσύνη κι ερωτεύονται εύκολα. Ξέρουν πώς να ντύνονται με γούστο. Μερικές φορές, η παρορμητικότητα και η αλαζονεία είναι έντονα στοιχεία πάνω τους, αλλά όσοι βρίσκονται γύρω τους εύκολα τους  συγχωρούν γιατί είναι πολύ γοητευτικοί.

Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου αγαπούν την ελευθερία και είναι ανεξάρτητοι από πολύ μικροί. Στον έρωτα δε θέλουν δυσκολίες, είναι φτιαγμένοι για σπίτι και οικογένεια.

Είναι ευαίσθητοι, ρομαντικοί, πρακτικοί και χρειάζονται κάποιον να μπορούν να βασιστούν. Είναι πολύ εργατικοί και η αποστολή τους είναι η οργάνωση και η επίτευξη στόχων. Στη διάρκεια της ζωής, πρέπει να μάθουν να ελέγχουν το πείσμα  και τις κυριαρχικές τους τάσεις.

Atum (16/5-15/6)

Πλανήτης: Ερμής

Χρώμα: Πορτοκαλί, χρυσό και καφέ

Ο Atum δημιούργησε τον εαυτό του και υπήρχε μόνος του στις απαρχές του χρόνου. Είναι ένας θεός που συνδυάζει το αρσενικό και το θηλυκό. Οι άνθρωποι που γεννιούνται υπό την προστασία του είναι σοφοί κι έχουν κατανόηση. Αγαπούν τη μουσική και το χορό. Συνηθίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, επειδή είναι πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου μένουν πάντα νέοι στην ψυχή, δεν ακολουθούν τους γενικά αποδεκτούς κανόνες και αντιστέκονται έντονα, αν παραβιαστεί η ελευθερία τους.

Είναι άνθρωποι με επιρροή, αλλά με μια πιο ήπια έννοια. Τους αρέσει να κάνουν νέες γνωριμίες και ν’ ανακαλύπτουν άλλους πολιτισμούς, επειδή είναι περίεργοι από τη φύση τους κι έχουν την ικανότητα να επεξεργάζονται τόνους πληροφοριών. Πάντα ζωντανοί, αυτές οι προσωπικότητες προσαρμόζονται καλά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Γενικά βαριούνται εύκολα, εκτός αν παθιαστούν με κάτι – τότε κυριολεκτικά, παραδίνονται. Το ταίρι τους θα πρέπει να διεγείρει συνεχώς τη φαντασία τους και να τους εκπλήσσει ασταμάτητα.

Η αποστολή τους – να παίρνουν και να δίνουν πληροφορίες, να δημιουργούν ομάδες και νέα επαγγελματικά έργα. Στη διάρκεια της ζωής θα πρέπει να μάθουν να ελέγχουν την ανυπομονησία, τη νευρικότητα και τον ενθουσιασμό τους και, ταυτόχρονα, να δείχνουν περισσότερη επιμονή και να εξαρτώνται λιγότερο από τις απόψεις των άλλων.

Isis (16/6-15/7)

Πλανήτης: Σελήνη

Χρώμα: Λευκό

Η Isis είναι η θεά της μητρότητας και της θηλυκότητας, που προστατεύει τους σκλάβους, τους αμαρτωλούς, τα κορίτσια, τους πλούσιους και τους ηγέτες. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο δεν έχουν  πολλούς φίλους, αλλά είναι έξυπνοι, σοφοί κι αρμονικοί. Ξέρουν πώς να αγαπούν, καταλαβαίνουν και νιώθουν τους άλλους. Μερικές φορές, χαρακτηρίζονται από απαισιοδοξία. Ωστόσο, ξεχνούν γρήγορα τα παράπονά τους και συγχωρούν τους ενόχους, αφού πιστεύουν ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθος.

Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τα παιδιά και τα ζώα. Παρόλο που είναι ήσυχοι από τη φύση τους, ξέρουν πολύ καλά πώς να επιτεθούν και να αμυνθούν σε περίπτωση κινδύνου. Είναι ιδιαίτερα ρομαντικοί και ξέρουν πώς να κερδίσουν την καρδιά του αγαπημένου τους προσώπου.

Η αποστολή τους είναι να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στην οικογένεια, να μετατρέψουν κάθε σπίτι σε μια ζεστή φωλιά –  να είναι γονείς και να διδάξουν στα παιδιά τους τις σωστές αξίες.

Ra (16/7-15/8)

Πλανήτης: Ήλιος

Χρώμα: Χρυσό

Ο Ra είναι ο θεός του ήλιου, η ανώτατη θεότητα στην αρχαία Αίγυπτο. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο χωρίζονται σε συντηρητικούς και τσαρλατάνους. Ωστόσο, είναι πιστοί, ευγενικοί, αποφασιστικοί και οργανωμένοι. Μερικές φορές τους αρέσει να διαφωνούν, για να αποδείξουν ότι ξέρουν περισσότερα για το θέμα από τους άλλους. Είναι κάπως αδιάλλακτοι, λίγο ανυπόφοροι και καθόλου διπλωμάτες. Λατρεύουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, να επιδεικνύονται και να μιλάνε για τις επιτυχίες τους.

Στη δουλειά έχουν μεγάλες αντοχές και πολλές δυνατότητες να φτάσουν στην κορυφή. Αγαπούν τη μεγάλη οικογένεια και πιστεύουν ότι αξίζουν το καλύτερο. Είναι γεννημένοι ηγέτες, έχουν δημιουργικές τάσεις και θέλουν να περιβάλλονται από έξυπνους ανθρώπους.

Η αποστολή τους είναι να διδάξουν στους άλλους να αγαπούν και να πολεμούν. Αλλά, οι ίδιοι, θα πρέπει να ελέγχουν τη ματαιοδοξία τους και την τάση τους να υπερβάλλουν και να δραματοποιούν τα πάντα.

Horus (16/8-15/9)

Πλανήτης: Ερμής

Χρώμα: Καφέ

Ο Horus είναι ο θεός του ουρανού και του ήλιου – εμφανίζεται με τη μορφή ενός γερακιού ή ενός άνδρα με κεφάλι γερακιού. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από την προστασία του είναι υπάκουοι και δείχνουν σεβασμό. Είναι δυνατοί, ειλικρινείς και απλοί, γεγονός που κάνει τους άλλους να φαίνονται κάπως αγενείς. Τους αρέσει η διασκέδαση, αλλά με μέτρο. Δεν αγαπούν τις συγκρούσεις και προσπαθούν να αποφύγουν τους καυγάδες. Είναι ειρηνιστές και προτιμούν να περνούν απαρατήρητοι.

Τα παιδιά του Horus βοηθούν όσους τα χρειάζονται, ακόμα κι αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους. Είναι εργατικοί και δεν φοβούνται τη σκληρή δουλειά. Στον έρωτα, αυτοί οι άνθρωποι, έχουν αυτοπεποίθηση, δείχνουν τα συναισθήματά τους, αφοσιώνονται απόλυτα στην οικογένεια και το ταίρι τους και γι’ αυτό είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμα και τις φιλοδοξίες τους.

Η αποστολή τους είναι να θεραπεύουν και να βοηθούν τους άλλους, τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε οικονομικά. Το μόνο που χρειάζονται είναι να ξεπεράσουν τους φόβους και την ανασφάλειά τους, καθώς επίσης να βασίζονται περισσότερο στον εαυτό τους.

Maat (16/9-15/10)

Πλανήτης: Αφροδίτη

Χρώμα: Ροζ

Η Ma’at είναι η θεά της δικαιοσύνης, της αλήθειας και του νόμου, που κυβερνά τις εποχές, τ’ αστέρια, τις ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτή την περίοδο είναι τυχεροί και χαρούμενοι. Είναι έξυπνοι και χαρισματικοί κι, επίσης, μαθαίνουν γρήγορα οτιδήποτε καινούριο. Μπορούν να αυτοσχεδιάζουν, να παρακινούν τους άλλους και είναι καλοί ομιλητές. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι σε θέση να κατακτήσουν τους πάντες και λύνουν με επιτυχία τις συγκρούσεις που προκύπτουν.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση, είναι εγωκεντρικοί και υπερήφανοι. Συχνά τους ζηλεύουν, αλλά δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους επιτεθεί – έτσι κι αλλιώς δύσκολα χαλαρώνουν. Τα παιδιά της Ma’at είναι εξαιρετικοί εφευρέτες κι επιχειρηματίες. Είναι σίγουροι ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα καλύτερα από τους άλλους. Δεν αντέχουν τη μοναξιά και θέλουν να έχουν διαρκώς δίπλα τους φίλους και συγγενείς. Στον έρωτα, χρειάζονται ένα φιλόδοξο άτομο που αγωνίζεται για να πετύχει με κάθε τρόπο. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι συχνά απογοητεύονται από το ταίρι τους, επειδή το εξιδανικεύουν πάρα πολύ.

Η αποστολή τους είναι να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης και της δικαιοσύνης στον κόσμο. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουν τις δικές τους αμφιβολίες όταν παίρνουν σημαντικές αποφάσεις και να μάθουν να εκφράζουν τις απόψεις τους πιο καθαρά, αντί να σιωπούν.

Osiris (16/10-15/11)

Πλανήτης: Πλούτωνας

Χρώμα: Μαύρο και μπλε

Ο Osiris είναι ο βασιλιάς της μετά θάνατον ζωής, ο θεός της αναγέννησης και ο δικαστής των ψυχών που έφυγαν. Οι άνθρωποι κάτω από αυτό το ζώδιο είναι πιστοί, ειλικρινείς και ευθείς. Επιπλέον, είναι ελκυστικοί και σέξι. Συνηθισμένοι να περνάει το δικό τους με κάθε τρόπο. Ωστόσο, πάντα βοηθούν και προστατεύουν τους άλλους, αν χρειαστεί. Σπάνια θυμώνουν, αλλά δεν διστάζουν να το δείξουν αν φτάσουν σ’ αυτό το σημείο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ισχυροί κι επίμονοι μαχητές που αντέχουν σε κάθε πίεση.

Σε μια σχέση δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ταίρι τους, γιατί είναι πολύ ευαίσθητοι. Όντας δυναμικοί και παθιασμένοι θεωρούν ότι τα πάντα είναι άσπρα ή μαύρα – τα ημίμετρα δεν είναι γι’ αυτούς. Παραδίδονται εντελώς στο σύντροφό τους και περιμένουν κι απ’ αυτόν το ίδιο σε αντάλλαγμα. Αλλά όταν απογοητεύονται, κόβουν χωρίς δισταγμό όλες τις γέφυρες.

Η αποστολή τους είναι να δουλεύουν και να εξερευνούν τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ διεκδικητικοί κι έχουν τη δική τους γνώμη – γεγονός που τους καθιστά γεννημένους ηγέτες. Θα πρέπει να βοηθήσουν τους άλλους και να μάθουν να ζουν χωρίς φόβο – επίσης, να ελέγχουν την αδιαλλαξία τους και μια τάση επιθετικότητας και ζήλειας.

Hathor (16/11-15/12)

Πλανήτης: Δίας

Χρώμα: Τυρκουάζ

Η Hathor είναι η θεά της χαράς, της αγάπης, της μητρότητας, της γονιμότητας, του ουρανού, του χορού και της διασκέδασης. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτή την περίοδο αγαπούν την οικογένεια και είναι καλοί φίλοι. Πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες που διακρίνονται από αφοσίωση και την επιθυμία να προστατεύουν. Είναι λίγο ανυπόμονοι και κυκλοθυμικοί, αλλά τολμηροί και θαρραλέοι. Με την αποφασιστικότητά τους μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι αισιόδοξοι από τη φύση τους. Δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα και συνήθως φτάνουν σε ένα θετικά σταθερό αποτέλεσμα. Σε μια σχέση χρειάζονται ένα άτομο που θα τους διεγείρει συνεχώς το ενδιαφέρον και θα τους κάνει χαρούμενους.

Η αποστολή τους είναι να μαθαίνουν και να εκπαιδεύουν τους άλλους. Αλλά, για να εξελιχθούν,  θα πρέπει να ελέγξουν την ανυπομονησία και τον υπερβολικό ενθουσιασμό τους, να σταματήσουν να αναβάλλουν πράγματα, να αρχίσουν να φέρονται σαν ώριμοι άνθρωποι και να μην ξεφεύγουν από την πραγματικότητα.

Anubis (16/12-15/1)

Πλανήτης: Κρόνος

Χρώμα: Μπλε

Ο Anubis είναι ο φύλακας στο δικαστήριο  του Osiris στο βασίλειο των νεκρών, ο θεός του τελετουργικού μιας κηδείας. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο διακρίνονται για το θάρρος τους. Κατά κανόνα, δέχονται μεγάλο θαυμασμό. Ποτέ δεν επιτίθενται, εκτός αν υπάρχει άμεση απειλή. Ταυτόχρονα, δυσκολεύονται να πετύχουν ευημερία μέσω της δουλειάς. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι μεθοδικοί, ήρεμοι κι ακολουθούν την καθημερινή ρουτίνα. Είναι γεμάτοι προκαταλήψεις και λίγο πεισματάρηδες, αλλά ξέρουν να ακούνε. Τα φαινομενικά σεμνά παιδιά του Anubis διαθέτουν απίστευτη ευγλωττία και πειστικότητα.

Σε μια σχέση, είναι δύσκολο να τους πούμε ρομαντικούς. Είναι κάπως αφελείς και δείχνουν χωρίς δισταγμό τα συναισθήματά τους, έτσι ώστε το ταίρι τους να δει το μέγεθος της αγάπης τους. Παρεμπιπτόντως, αυτές οι προσωπικότητες δεν ερωτεύονται εύκολα. Αλλά, με την πάροδο του χρόνου, έχουν την τάση να προσκολλώνται έντονα στο ταίρι τους και να το αποδέχονται πλήρως γι’ αυτό που είναι. Δίπλα τους θέλουν ένα υπεύθυνο, αυθεντικό κι αγαπητό άτομο, διαφορετικά χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους.

Η αποστολή τους είναι να ασχοληθούν με την οργάνωση και αποκατάσταση της τάξης, να καλλιεργήσουν σεβασμό για τους κανόνες και τις παραδόσεις και να εργάζονται σκληρά. Είναι σημαντικό γι’ αυτούς να μάθουν πώς να χαλαρώνουν, να είναι πιο αισιόδοξοι και να ξεπερνούν τη δυσπιστία τους για τους ανθρώπους.