Αριθμός Πεπρωμένου

Ο αριθμός πεπρωμένου, ο οποίος υποδηλώνει τη συνολική διαδρομή μας στη ζωή και τη θέση μας στον κόσμο, βασίζεται στην πλήρη ημερομηνία γέννησης. Είναι εύκολο να υπολογιστεί. Απλά, προσθέτουμε τους αριθμούς της ημερομηνίας γέννησης και συνεχίζουμε μέχρι να καταλήξουμε σε έναν μόνο αριθμό.

Παράδειγμα

Εάν τα γενέθλιά μας είναι π.χ. στις 28 Απριλίου, σημειώνουμε ως εξής:

 • Ο μήνας της γέννησης είναι ο Απρίλιος, που είναι ο 4ος μήνας = 4
 • Η μέρα της γέννησης είναι η 28η = 28
 • Η χρονιά της γέννησης είναι 1968 =1968

Προσθέτουμε όλους αυτούς τους αριθμούς: 4+2+8+1+9+6+8 = 38
Συνεχίζουμε την πρόσθεση: 3+8 = 11
Προσθέτουμε ακόμα μια φορά: 1+1 = 2

Και ο αριθμός πεπρωμένου είναι το 2

Αριθμός Έκφρασης

Χρησιμοποιούμε ολόκληρο το όνομα που μας δόθηκε για να προσδιορίσουμε τον αριθμό ονόματος – γνωστός, επίσης, ως αριθμός έκφρασης – ο οποίος αποκαλύπτει τη συνολική προσωπικότητα του ατόμου.

Για να υπολογίσουμε τον αριθμό της έκφρασης, βρίσκουμε τον αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα του ονόματος, όπως θα δούμε παρακάτω, προσθέτουμε τους αριθμούς μέχρι να καταλήξουμε σε έναν μόνο αριθμό – όπως κάναμε για τον αριθμό πεπρωμένου.

Παράδειγμα

Το όνομα που μας δόθηκε όταν γεννηθήκαμε: Μαρία Αλεξίου.

Βρίσκουμε κάθε γράμμα και τον αντίστοιχο αριθμό στον παρακάτω πίνακα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα αυτά τα νούμερα:

4+1+1+1+1+1+3+5+6+1+7+4 = 35

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε, μέχρι να φτάσουμε σε ένα μόνο αριθμό, αν χρειάζεται: 3+5 = 8

Σ’ αυτό το παράδειγμα ο αριθμός έκφρασης είναι το 8 και αντιπροσωπεύει τον τύπο της προσωπικότητας

Αντιστοιχία Αριθμών & Γραμμάτων

Λατινικό Αλφάβητο
 • A, J, S = 1
 • B, K, T = 2
 • C, L, U = 3
 • D, M, V = 4
 • E, N, W = 5
 • F, O, X = 6
 • G, P, Y = 7
 • H, Q, Z = 8
 • I, R = 9
Ελληνικό Αλφάβητο
 • Α, Ι, Ρ = 1
 • Β, Κ, Σ = 2
 • Γ, Λ, Τ = 3
 • Δ, Μ, Υ =4
 • Ε, Ν, Φ = 5
 • Ξ, Χ = 6
 • Ζ, Ο, Ψ = 7
 • Η, Π, Ω = 8
 • Θ = 9

Η σημασία των βασικών αριθμών στην Αριθμολογία

1

Το 1 είναι ο ηγέτης. Το νούμερο ένα δείχνει την ικανότητα να στέκεται μόνο του και είναι ισχυρή δόνηση. Κυβερνάται από τον Ήλιο.

Λέξεις-κλειδιά: ανεξάρτητος, δημιουργικός, αυθεντικός, φιλόδοξος, αποφασιστικός, με αυτοπεποίθηση. Εάν εκφραστεί αρνητικά: αλαζόνας, πεισματάρης, ανυπόμονος, εγωκεντρικός.

Σαν εραστές: Το νούμερο ένα αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην αγάπη. Ο έρωτας και/ή το κυνήγι του έρωτα έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτούς τους εραστές. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει εγωκεντρισμός. Αυτοί οι εραστές είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν και είναι αρκετά συναρπαστικοί – χρειάζονται, επίσης, ενθουσιασμό στη ζωή τους γιατί βαριούνται εύκολα.

 

2

Το 2 είναι ο μεσολαβητής κι ο ειρηνοποιός. Το νούμερο 2 δείχνει την επιθυμία για αρμονία. Είναι μια απαλή, διακριτική κι ευαίσθητη δόνηση και κυβερνήτη έχει τη Σελήνη.

Λέξεις-κλειδιά: διπλωματία, ζεστασιά, ειρήνη, ευαισθησία. Εάν εκφράζεται αρνητικά: υπερβολική εξάρτηση, χειραγώγηση, παθητική-επιθετικότητα.

Σαν εραστές: Το νούμερο 2 θα κινήσει γη και ουρανό για να διατηρήσει μια σχέση ομαλή. Προσφέρουν στο ταίρι τους μεγάλη συναισθηματική ασφάλεια. Το νούμερο 2 σχετίζεται με τη Σελήνη και δεδομένου ότι η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο στην αστρολογία, η δόνησή του είναι παρόμοια με τη δόνηση του Καρκίνου.

 

3

Το 3 είναι μια κοινωνική, φιλική κι εξωστρεφής δόνηση. Ευγενικό, θετικό κι αισιόδοξο, το 3 απολαμβάνει τη ζωή κι έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Κυβερνήτης του είναι ο Δίας.

Λέξεις-κλειδιά: χαρούμενος, φιλικός, θετικός, τολμηρός, εκφραστικός. Εάν εκφράζεται αρνητικά: υπερβολικός, αποδιοργανωμένος, επιφανειακός.

Σαν εραστές: Τα τριάρια είναι αστεία, ενεργητικά και πρόθυμα να πειραματιστούν. Αυτοί οι εραστές χρειάζονται το χώρο τους καθώς και επαφή με άλλους ανθρώπους για να αισθάνονται ικανοποιημένοι. Εάν νιώσουν περιορισμένοι, θα είναι δυσαρεστημένοι κι ανήσυχοι. Εάν τους δοθεί η ελευθερία να είναι κοινωνικοί και να διοχετεύουν τις ενέργειές τους, είναι συναρπαστικοί και χαρούμενοι εραστές

 

4

Αυτός είναι ο εργαζόμενος. Πρακτικό, με αγάπη στη λεπτομέρεια, το 4 είναι αξιόπιστο, εργατικό και βοηθητικό. Κυβερνάται από τον Ουρανό.

Λέξεις-κλειδιά: αξιόπιστος, χρήσιμος, σταθερός, λογικός, πειθαρχημένος, λύνει προβλήματα. Εάν εκφραστεί αρνητικά: αντιρρησίας, πεισματάρης, στενόμυαλος.

Σαν εραστές: Αν και είναι σταθεροί και γενικά αξιόπιστοι, τα τεσσάρια μπορεί να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά κι ανικανοποίητα, εάν νιώσουν εγκλωβισμένα. Έχουν την τάση να χρειάζονται κάποιο βαθμό αντιπαράθεσης στην ερωτική τους ζωή. Μια σχέση που βαλτώνει θα βγάλει στην επιφάνεια  την πεισματάρικη φύση τους. Τους αρέσει να λύνουν προβλήματα κι αν τους επιτραπεί να παίρνουν τα ηνία και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι πολύ πιστοί εραστές.

 

5

Το 5 αγαπά πάνω απ’ όλα την ελευθερία. Το νούμερο 5 είναι μια πνευματική δόνηση. Τα πεντάρια αγαπούν την ποικιλία κι έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στις περισσότερες καταστάσεις. Κυβερνήτης τους είναι ο Ερμής.

Λέξεις-κλειδιά: προσαρμοστικός, ελεύθερος, ρομαντικός, επινοητικός, πνευματώδης, αστείος, περίεργος, ευέλικτος, βολικός. Εάν εκφράζεται αρνητικά: επιφυλακτικός, ανεύθυνος, ασυνεπής.

Σαν εραστές: Αυτοί οι εραστές είναι γενικά ελκυστικοί, καθώς είναι προσαρμόσιμοι, περίεργοι και φιλικοί. Το πνεύμα και η αγάπη τους για διασκέδαση είναι ξεκάθαρα. Για να είναι ευτυχισμένοι στον έρωτα, χρειάζονται κάποιο επίπεδο αλλαγής και ποικιλίας. Απαιτούν, επίσης, διανοητική διέγερση. Προσαρμόζονται γρήγορα στα σκαμπανεβάσματα, αλλά  μπορεί να είναι ασυνεπείς και να δυσκολεύονται να δεσμευτούν.

 

6

Το νούμερο αυτό λατρεύει την ειρήνη. Το νούμερο 6 είναι μια στοργική, σταθερή κι αρμονική δόνηση και κυβερνάται από την Αφροδίτη.

Λέξεις-κλειδιά: συμπονετικός, σταθερός, αγαπά την οικογένεια, αξιόπιστος. Εάν εκφραστεί αρνητικά: επιφανειακός, ζηλιάρης, κτητικός, απρόθυμος να αλλάξει.

Σαν εραστές: Τα εξάρια έχουν μια βαθιά απέχθεια για τις διαφωνίες και θα προσπαθήσουν σκληρά για να διατηρήσουν την ειρήνη. Είναι πολύ προσκολλημένοι στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι αφοσιωμένοι και σταθεροί σύντροφοι που κάνουν ό, τι μπορούν για να διατηρήσουν την ισορροπία και την αρμονία. Στη χειρότερη, το παρατραβάνε και γίνονται απαθείς, επιφανειακοί και ζηλιάρηδες.

 

7

Το 7 είναι ο  βαθυστόχαστος, ο διανοούμενος. Το νούμερο 7 είναι μια πνευματική δόνηση. Οι άνθρωποι με τον αριθμό 7 δεν είναι πολύ δεμένοι με τα υλικά αγαθά, είναι εσωστρεφείς και γενικά ήσυχοι. Κυβερνήτης είναι ο Ποσειδώνας.

Λέξεις-κλειδιά: ασυνήθιστος, εσωστρεφής, διαισθητικός, σοφός, συγκρατημένος. Εάν εκφραστεί αρνητικά: μελαγχολικός, περίεργος, απρόσιτος, αφήνει πολλά στην τύχη.

Σαν εραστές:  Τα εφτάρια σαν εραστές είναι λίγο φευγάτοι και μερικές φορές είναι δύσκολο για κάποιον να τους καταλάβει. Ωστόσο, η αδιαφορία τους για τα υλικά αγαθά και η εστίαση στην πνευματικότητα τους κάνει ενδιαφέροντες συντρόφους, αν και κάπως εκκεντρικούς. Είναι διαισθητικοί, συχνά έχουν ψυχικές ικανότητες και παρόλο που μπορεί να είναι μοναχικοί σε διάφορες φάσεις της ζωής τους, είναι πολύ αφοσιωμένοι. Μπορούν να φτάσουν σε μεγάλα επίπεδα οικειότητας και ρομαντισμού. Όμως έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον έρωτα κι έτσι μπορεί να απογοητεύονται εύκολα όταν οι σχέσεις, αναπόφευκτα, είναι κάτι λιγότερο από ιδανικές.

 

8

Το 8 είναι ο μάνατζερ. Το νούμερο 8 είναι μια ισχυρή, επιτυχημένη και υλική δόνηση. Κυβερνάται από τον Κρόνο.

Λέξεις-κλειδιά: φιλόδοξοι, πρακτικοί, ηγετικοί, αξιόπιστοι, επιτυχημένοι, θαρραλέοι, οργανωμένοι. Εάν εκφραστεί αρνητικά: νευρικοί, υλιστές, αυταρχικοί.

Σαν εραστές: Αυτοί οι εραστές δεσμεύονται με θάρρος και υπευθυνότητα. Όταν όμως αντιμετωπίζουν τις σχέσεις σαν επαγγελματικές συμφωνίες, μπορούν εύκολα να αποξενώσουν τους συντρόφους και δυσκολεύονται  να δημιουργήσουν ρομαντική ατμόσφαιρα. Τα οκτάρια είναι γενικά πρακτικοί τύποι, με αυτοπεποίθηση και προσφέρουν στο σύντροφό τους σταθερότητα και ασφάλεια.

 

9

Το 9 είναι ο δάσκαλος. Το νούμερο 9 είναι μια ανοιχτόμυαλη, κάπως ουτοπική και συμπαθητική δόνηση, με κυβερνήτη τον Άρη.

Λέξεις-κλειδιά: πολυτάλαντος, ανθρωπιστής, συμπαθητικός, βοηθητικός, συναισθηματικός, ανεκτικός, δυναμικός, αποφασιστικός. Εάν εκφραστεί αρνητικά: οικονομικά απερίσκεπτος, κυκλοθυμικός, νταής, υπερβολικά συναισθηματικός, δύστροπος, ανήσυχος.

Σαν εραστές: αυτοί οι εραστές είναι πολύπλοκοι και βοηθητικοί. Επειδή είναι συμπαθητικοί, συχνά τους εκμεταλλεύονται. Δείχνουν την αγάπη τους βοηθώντας το ταίρι τους κι αναλαμβάνουν να λύσουν τα προβλήματά του. Εάν θεωρήσουν ότι τους προκαλούν, το ξέσπασμά τους θα είναι εκρηκτικό. Μπορεί επιφανειακά να είναι ήρεμοι και πράοι, αλλά αν δυσαρεστηθούν μπορεί να καταφύγουν σε τακτικές εκφοβισμού.