Αστρολογία


 
Η Αστρολογία έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο. Λέγεται ότι ξεκίνησε στην αρχαία Βαβυλώνα το 2400 π.Χ. Μετά μεταφέρθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, το 2100 π.Χ. Από εκεί διαδόθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και σε άλλες χώρες, όπως στη Μεσοποταμία, την Κίνα και την Ινδία. Στις μέρες μας, η πιο διαδεδομένη μορφή Αστρολογίας είναι η Δυτική, αλλά εκτός από αυτή υπάρχει η Ινδική, η Κελτική, και η αρχαία Κινεζική Αστρολογία από τους μανδαρίνους.

Η Αστρολογία δεν είναι επιστήμη, ούτε τέχνη. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επιστήμη της Αστρονομίας, από την οποία παίρνει τις αστρονομικές πληροφορίες και τις μετασχηματίζει σε αστρολογικές, όπως οι ζωδιακές θέσεις ή οι όψεις των πλανητών. Ο λόγος που δεν θεωρείται επιστήμη είναι γιατί δεν έχει καταφέρει να αποδείξει με μαθηματική ακρίβεια αυτά που πρεσβεύει. Από την άλλη, δεν θεωρείται ούτε τέχνη γιατί βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Οπότε, καταλαβαίνουμε ότι η θέση της Αστρολογίας στον κόσμο, δεν είναι τελείως ξεκάθαρη. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι εμπίπτει περισσότερο στην κατηγορία της μεταφυσικής, τη μελέτη αυτού που είναι πέρα από το προφανές. Μοιάζει πολύ με άλλα πεδία που βασίζονται σε αρχαίες θεωρίες ενεργειακών προτύπων, όπως το Φενγκ Σουι, ο βελονισμός και η γιόγκα.

Τα αστέρια και οι πλανήτες πάντα εμπνέουν μια αίσθηση θαύματος. Πολλοί πολιτισμοί κοιτούν στον ουρανό και βλέπουν το Θείο. Υπάρχει ένας κοσμικός χορός σε μεγάλη κλίμακα, και ένας σε οικεία κλίμακα, που μας επηρεάζει. Η Αστρολογία είναι η μελέτη των προτύπων και των σχέσεων - των πλανητών σε κίνηση, του γενέθλιου χάρτη μας, της συναστρίας με τους άλλους, της σύνθεσης των στοιχείων - και η χρήση αυτής της γνώσης ως εργαλείου για την εξήγηση των γεγονότων που συμβαίνουν στις ζωές μας. Με άλλα λόγια, η Αστρολογία παρατηρεί και μελετά τα ουράνια σώματα για να ερμηνεύσει τις επιδράσεις τους, στη ζωή του καθενός από εμάς. Η υπόθεση της Αστρολογίας είναι, ότι οι πλανητικές κινήσεις επηρεάζουν τις Στιγμές στο Χρόνο. Δεδομένου, ότι είμαστε μέρος της ιστορίας του Σύμπαντος, η στιγμή της γέννησής μας που καταγράφεται στο ουράνιο ρολόι είναι σημαντική. Οι πλανήτες συνεχίζουν να κινούνται, και συνδέονται με τις σταθερές χρονικές ενέργειες του γενέθλιου χάρτη μας. Υπάρχουν οι μεγάλοι κύκλοι των εξωτερικών πλανητών που δείχνουν γενετικές τάσεις, και μικρότεροι, όπως το ετήσιο ταξίδι του Ήλιου μέσα στον Ζωδιακό.
 
Εργαλεία της Αστρολογίας
 
Τα πιο σημαντικό εργαλείο της Αστρολογίας είναι ο Γενέθλιος Χάρτης ή Ωροσκόπιο. Ο χάρτης μας δείχνει τα χαρακτηριστικά, τις ικανότητες και τις σχέσεις των ζωδίων μεταξύ τους κι επιπλέον, μας καθοδηγεί για το πότε να κάνουμε κάποιες κινήσεις στη ζωή μας. Ένας αστρολόγος πάντα ρωτάει την ημερομηνία γέννησης, έτσι ώστε να φτιάξει και να εξηγήσει το ζωδιακό προφίλ κάποιου.

Από εκεί και πέρα, για να γίνει μια αστρολογική πρόβλεψη, απαιτείται αρκετός χρόνος επάνω σε έναν υπολογιστή, ώστε να εντοπιστούν, να εξεταστούν και να εξηγηθούν το ζώδιο, ο ωροσκόπος, οι πλανήτες, οι όψεις και οι Οίκοι. Πιο κάτω θα δούμε, επιγραμματικά, τα είδη των χαρτών που υπάρχουν και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Επίσης, θα ακολουθήσει μια σύντομη ανάλυση για τα ζώδια, τους Οίκους και τις όψεις των πλανητών.
 
 
 
Χάρτες
 
Ζώδια
 
12 Οίκοι
 
Όψεις