Αριθμολογία


 
 
 
 
Η αριθμολογία μπορεί να οριστεί ως η επιστήμη των αριθμών, όχι με τη μαθηματική έννοια, αλλά στο βαθμό που είναι ένας κλάδος της αστρολογίας. Στην αριθμολογία, κάθε αριθμός έχει τη δική του βαθιά σημασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατανοήσουμε τα εσωτερικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, τα ταλέντα του, τους στόχους της ζωής του, τα κρυμμένα χαρακτηριστικά του και να προβλέψει το μέλλον του ατόμου σε όλους τους τομείς – καριέρα, αγάπη και έρωτας, οικονομική κατάσταση κ.λπ.

Εκτός αυτού, η αριθμολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιο άτομο που θέλει να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό τους και τους γύρω του.
 
 
 
 
Η Ιστορία της Αριθμολογίας
 
Η αριθμολογία έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων. Οι παραλλαγές της βρίσκονται στους περισσότερους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία του ανθρώπου. Αν και πολλοί άνθρωποι την απορρίπτουν αμέσως ως εκκεντρική μόδα, πολλοί γνωστοί μαθηματικοί όλων των εποχών την έχουν μελετήσει λεπτομερώς. Τα πρώτα αρχεία της αριθμολογίας βρίσκονται στους πολιτισμούς της Αιγύπτου και της Βαβυλώνας.

Υπάρχουν, επίσης, στοιχεία ότι η αριθμολογία χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα στη Ρώμη, την Κίνα, την Ελλάδα και την Ιαπωνία. Η σύγχρονη αριθμολογία αποδίδεται στον Πυθαγόρα, τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο. Αν και δεν είναι σίγουρο ότι ο Πυθαγόρας εφηύρε την αριθμολογία, σίγουρα δημιούργησε κάποιες θεωρίες, που πήγαν τους αριθμούς σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.
 
 
 
Πως λειτουργεί η Αριθμολογία
 
Βασικά Στοιχεία Αριθμολογίας
 
Η Σημασία των Αριθμών στην Αριθμολογία
 
Αντιστοιχία Αριθμών & Γραμμάτων
 
Αριθμολογία & Αστρολογία