Ο ΜΗΝΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Κρόνος στους Ιχθύες

Αντιγόνη Στάμου

Κρόνος στους Ιχθύες

Αντιγόνη Στάμου

Στις 7 Μαρτίου ο Κρόνος περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων έως τις 14 Φεβρουαρίου 2026.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του μεταβλητού σταυρού: Διδύμους, Παρθένος Τοξότες και Ιχθύες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, τις οποίες χρειάζεται να διαχειριστούν με ωριμότητα και σύνεση, μία και τα μαθήματα του Κρόνου απαιτούν πολύ συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο καλούμαστε να χειριστούμε τα πράγματα.

Ο Κρόνος, ο πλανήτης των ορίων, των δομών, των περιορισμών, και του κατεστημένου, περνάει στους Ιχθύες, το ζώδιο των ονείρων, του οραματισμού, των απωθημένων, των βιωμάτων που κουβαλάμε μέσα μας.

Οι Ιχθύες εκπροσωπούν την εσωτερική πραγματικότητα του ανθρώπου, και την ανάγκη του να ονειρεύεται, γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και τη σκληρότητα της ζωής.

Ο Κρόνος στο ζώδιο αυτό, έρχεται να αφαιρέσει αυτήν τη δυνατότητα του ονείρου και της φαντασίας, ή να το συνδέσει με ενοχές και απαγορεύσεις.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει, θα μας βάλει σε μία πιο σκληρή καθημερινότητα, χωρίς τις διεξόδους που μας βοηθούν να κρατιόμαστε σε ισορροπία.

Ως εκ τούτου θα δούμε μία αύξηση στο αλκοόλ, στα φάρμακα ιδιαίτερα τα ψυχικά, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τον ύπνο γιατί η περίοδος αυτή θα δημιουργήσει σε πολύ κόσμο έντονες διαταραχές στον ύπνο.

Χρειάζεται να ανακαλύψουμε καινούργιους τρόπους, μέσα από τους οποίους θα μπορούμε να εκτονώνομαι την ψυχολογία μας, και ιδιαίτερα αυτή την εποχή είναι σημαντικό, να στραφούμε σε πιο πνευματικές αναζητήσεις, ή στην τέχνη μία και δίνει πάντα μία ιδιαίτερη σύνδεση με το συναίσθημα και αυτό θα το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη τα δυόμισι χρόνια που θα ακολουθήσουν.